I maj skickade vi våra ambassadörer Linda och Marcus till Calcutta, Indien med ca 200 osynliga kompisar. Målet med resan är att de ska få träffa och uppmuntra barn i arbete i ett slumområde.

Linda och Marcus
Linda och Marcus

När de väl landade i Calcutta fick de uppleva 38 graders värme. Men också en fin värme från de som arbetar och bor där. Vimlet, dofterna och bruset från staden är en upplevelse. Under första kvällen förberedde de dockor med serienummer som dagen efter delades ut till barn som får läxhjälp i slumområden där Maria och Dev driver sitt fantastiska arbete.

Förberedande arbete med trasdockorna.

Linda och Marcus gjorde ett uppskattat besök på Maria och Dev’s läxläsningscenter i ett slumområde i Calcutta. De hjälper barnen eftersom flera föräldrar själva varken kan läsa eller skriva. Barnen fick en ”osynlig vän” och kanske vill just du blir en vän till någon av dessa barn. Du kan beställa din docka här.

Genom ett samarbete med Hope India som arbetar med hjälp till självhjälp genom utbildning och företagande tillverkar en grupp kvinnor nu våra Prince dockor. Linda och Marcus som idag reser hem har fått möta dessa kvinnor och se det fina arbete de gör.