Invisible Friend

Invisible Friend är en politiskt och religiöst oberoende ideell välgörenhetsorganisation där alla pengar går oavkortat till verksamhetens projekt.

Invisible friend arbetar för att öka medvetenheten om att det finns hundratusentals barn världen över som växer upp i fängelser. Deras brott är att de är barn till en dömd mamma eller pappa. I statistiken kallas de för ”the invisible interns”. Dessa barn vill vi synliggöra!

Vi arbetar även med att stärka de kvinnor som sitter fängslade, ofta på grund av så kallade överlevnadsbrott, för att de ska kunna bygga sig en bättre framtid efter sin tid i fängelse. Läs mer om hur vi gör HÄR!

Invisible Friends Historia
Idén bakom Invisible Friend föddes när Jenny Axene bodde i nordöstra Thailand tillsammans med sin familj i ett och ett halvt år. Varje torsdag besökte hon och några andra kvinnor ett lokalt fängelse. 
Innan dess visste inte Jenny att tusentals barn världen över bor i fängelse med sina mammor. Hon började söka efter mer fakta kring problematiken och upptäckte att det till och med finns en term för att beskriva dessa barn – ”the invisible interns”. De osynliga internerna.

– När jag kom hem till Sverige igen tänkte jag att jag inte kan glömma bort det jag har sett. Jag ville hjälpa till att belysa problemet.

Jenny tog fram åtta olika trasdockor som påminner om barns rättigheter enligt FN:s barnkonvention. Dockan Mercy påminner till exempel köparen om barns rätt till vård och mediciner. När man köper en trasdocka betalar man för två, men behåller bara en. Den andra skickas till ett barn i fängelse eller på ett barnhem. Båda dockorna har en bricka färst på armen med samma nummer på. När den andra dockan levererats till ett barn får du hem en bild på det fängelse eller barnhem där ditt barn har en hemlig vän.

– Tanken med dockorna är att låta de här barnen veta att de inte är bortglömda, att de har en osynlig vän i Sverige.

Vår integritetspolicy

Invisible Friend har anpassat hanteringen av personuppgifter till den nya dataskyddsförordningen (GDPR).
I vår integritetspolicy kan du läsa vilka uppgifter vi samlar in, varför vi gör det och hur de sen används, sparas och skyddas.

Invisible Friends integritetspolicy kan du läsa här.

Swisha en engångssumma till
123 346 63 98
Skriv Invisible Friend som meddelande.

Kontakta oss

E-post info@invisiblefriend.se

Postadress
Box 3107
591 53 Märsta

SPONSORER

FÖLJ OSS