Thai/Svensk frukost. Friterad kyckling, äggplants, fiskröra, sticky rice… Kan erkänna att utanför bild är mjölk och cornflakes;)

Nu har vi landat och varit här i tre dagar. Det var en lång resa, men nu är vi här. Så mycket man ändå hinner med! Det är väldigt varmt (36 grader) så man tar sig i stort sett från något inomhus till något annat inomhus…  Bilen är en skön plats.

Det är fantastiskt att göra detta med familjen, barnen har flera gånger i timmen önskemål om att åka hit och dit, äta det där de minns och åka förbi huset där vi bodde i ett och ett halvt år.

När vi kom hem till Orasa där vi bor ett par dagar satt denna välkomstskylt på dörren!

Jag har dessutom hunnit träffa ett fantastiskt Norskt par, Solveig och Öyvind med sina tre barn som bott och arbetat i staden Mokdahan som lärare i två år. Mokdahan ligger nordost i Thailand precis utmed Mekongfloden som gränsar till Laos. De semestrade här i Khon Kaen och vi träffades och fick en väldigt fin kontakt. Öyvind är lärare. Solveig är illustratör för barnböcker och bildlärare. Arbetar även mot en dövskola i Mokdahan och brukar följa med en Thaikvinna som har ett arbete i kvinnofängelset där…

Så nu har Orasa och jag redan förberett 6 dockor till fängelsets bebisar och ett brev till fängelseledningen vad Invisible Friend är för något.

Just nu var det mellan 4-6 barn där. Redan nästa måndag kommer Solveig att ta med sig dessa dockor från och Invisible Friend för att uppmuntra både mamma och barn med att de nu ska få en osynlig vän.
Kanske blir det du!? Kommer uppdatera dig så fort jag får höra från Solveig.

Troligen börjar vår resa mot Chiang Rai till vänner och kontakter som har arbeten mot fängelser redan imorgon.  Vi har fått ett mail att fängelset vi skulle få besöka nu omgående har stängt för alla besökare pga stora drogproblem i fängelset. Ingen får komma in på 3 månader. Men vi ska dit och ändå träffa fängelseledningen och förbereda för Orasa så när de öppnar igen att hon kan komma dit direkt. Vi ger oss inte.

Det är spännande att arbeta speciellt när vårt talesätt är:
DO THE IMPOSSIBLE, REACH THE INVISIBLE.

Även om jag är på resa går det bra att beställa en Invisible Friend och få den inom 3-5 arbetsdagar.