Maria Källgren har haft TRE praktikperioder hos Invisible Friend och var även med på vår resa till Thailand i oktober förra året. Nu har hon återvänt, hennes syster ska gifta sig i Thailand, men passade på att ännu en gång besöka det barnhem vi var på i oktober, Ban Luk Rak. Vi har haft en utmaning som flera antagit, Bemannia har betalat för musikinstrument, Sisab har haft ett kuvert i reception och samlat in pengar, plus flera fantastiska människor som ville vara med och donera när Maria åkte dit. Igår kväll kom dessa bilder och rader från Maria, läs hennes egna ord från upplevelsen och besöket igår…

När jag åkte hem från barnhemmet Ban Luk Rak i Khon Kaen, norra Thailand i oktober förra året visste jag på en gång att jag ville göra mer. Att bara åka hem och lämna allt och låtsas som inget hänt kändes inte som ett alternativ för mig. Och nu kan jag säga att jag hållit mitt eget löfte till mig själv. 

 För ungefär en månad sen började jag, Invisible Friend och min familj att samla in pengar för att köpa instrument till barnhemmet och andra saker som behövs till barnen. Vi åkte ner med 3900 svenska kronor som gick direkt till barnhemmet. Jag vill passa på att tacka alla som varit med och bidragit med pengar, ni ska veta att ni gör skillnad!

Vi började denna dag med att åka hem till Orasa, Invisible Friends koordinator, där vi började baka och laga mat. Det var verkligen intressant att se henne laga mat i denna hetta med långbyxor medan jag stod i shorts och höll på att svettas ihjäl…

jag och mamma

När vi blev klara med maten tog vi med oss den, pengarna, de inköpta instrumentet och insamlade leksaker och kläder och begav oss till barnhemmet.

Det var ett kärt återseende. Jag fick möjligheten att se mer av barnhemmet som jag inte hann se förra gången och mer om vad barnen gör på dagarna och vad de lär sig.

Innan de började äta ville de dansa för oss. Med en högtalare på golvet började 5 små blyga, men otroligt duktiga pojkar breakdansa för oss. 

Efter barnen ätit upp började de ivrigt ta upp gitarrerna och spela. De skrev också varsitt tack-brev till tre små pojkar som valt att skänka pengar och kläder till dem; Emil 6 år, Liam 8 år och Mattias 6 som var så otroligt snälla att bidra med något till barnen.

Det slutar absolut inte här. Nästa projekt blir att samla ihop pengar till en engelska lärare och jag hoppas att just du har viljan att bidra med något då också för att förändra dessa barns förutsättningar inför framtiden. ”

Mvh,
Maria Källgren