Ibland när man öppnar mailboxen blir man bara så där lite extra glad. Jag ska dela med mig av ett sådant mail…

Hej Jenny!
Jag var på din föreläsning i Tranås, jättebra och jag blev så berörd
så jag vill hjälpa till på något sätt. Nu är det så här att jag och femkompisar har startat ett UF-företag där vi producerar sagoböcker för barn, den första vi skrivit och tryckt behandlar cancer. Huvudkaraktären Nils bästa kompis Alva drabbad av cancer och i boken får man följa Alvas frånvaro och Nils hopp om att hon ska bli friskigen, som hon i slutet blir.Vi har fått väldigt mycket positiv respons på dessa och landstingets barndialog har valt att köpa in och ge ut till barn som anhöriga eller barn som är drabbade. Vi har kontakter via jobbet från Thailand som skulle kunna vara översättare av boken (från engelska till thailändska) Vi skulle vilja skänka 50 böcker till er, som ni skulle kunna ta med till Thailand och dela ut på tex sjukhus eller barnhem, skulle detta vara aktuellt?

Mvh Stina Holmesson, VD
För varandra UF

Stina och jag har fortsatt kontakten efter detta mail, och igår satt jag med den svenska boken i min hand. Jättefin!

Detta är vad Stina tillsammans med fyra klasskamrater gjort som sitt skoluppdrag att starta och driva ett UF – ungdomsföretag. De går tredje året på Holavedsgymnasiet. Blir enormt imponerad när jag hör Stina berätta hur de jobbat på och hittills sålt 700 böcker och nu beställt in ytterligare 400 böcker. De har redan skänkt pengar till en kvinna med en svår form av cancer som behövde en speciell behandling, de ger oss 50 böcker som vi kommer dela ut på Srinakarin hospital i Khon Kaen på barnens canceravdelning. De kommer låta vinstpengar från företaget när de avslutar det gå till olika arbeten som belyser och berör cancer.

Jag är imponerad av ert arbete!
Det här är teamet som startade “För varandra UF” sagor med mening

Lova Lunding, Majken Gustafson, Stina Holmesson, Gustav Frank, Evelina Golander

 

Vill du vara med och stötta deras arbete och engagemang, köp deras bok här. http://forvarandrauf.se/bestall-boken

Jag kommer att uppdatera er när vi fått boken översatt och delar ut den i Thailand.