Vill du bli ägare till en unik snuttefilt gjord av kvinnor i ett fängelse i Irak. Nu kanske du undrar om jag skaffat billig arbetskraft, men NEJ.

Jag och min väninna blev stöttade av Erikshjälpen i Gävle att åka på ett projekt till ett kvinnofängelse i Irak.

Jag hade en sykurs, och Kristin en frisörutbildning. Under en vecka var vi tillsammans med kvinnorna från kl. 10:00-16:00 och delade deras vardag innanför murarna. Vi var där för att uppmuntra, ge en betydelsefull vardag och ”verktyg” att använda när de lämnar fängelset. De fick även en dos av skratt när de försökte lära mig arabiska

Av erfarenhet efter att ha arbetat i Thailändskt fängelse frågar man aldrig vad internerna gjort eller varför de sitter inne. Det brukar ta ett par gånger sedan kommer de själva och berättar. Det var likadant i Irak, det tog tre dagar sedan kom de en efter en och berättade sina livshistorier. Tårarna rann på både deras och mina kinder. En del berättelser gjorde så ont att höra, de satt där för ”brott” som man här inte hade behövt hamnat bakom galler för.

Vi lärde dem att sy enkla väskor och snuttefiltar. För varje sak de gjorde tjänade de pengar. Nu har jag en mindre begränsad upplaga av snuttefiltar som du kan få ta del av.

Det finns två olika, en röd med vit bakgrund och en svart med vit bakgrund, och är märkta med ”made in prison”. (De är sydda för att matcha Mercy och Fighter)

Vill du bli ägare till en sådan här filt, gå in under fliken beställ på hemsidan, fyll i dina uppgifter och under meddelande skriv: Röd filt eller svart filt och hur många.

Det blir ditt för 160kr/filt inkl frakt.