Kommer du ihåg när man tissla och tassla med kompisar. Fnissandes visste något som bara bästa vännen delade med dig. Eller minns du de gånger när andra pratade hemligheter och du kände att du var den som inte fick vara med och var utanför.

Ibland vill man hålla något hemligt bara för att man kanske tycker att det är pinsamt. Ibland måste man hålla hemligheten för att inte avslöja en överraskning för någon.

Ibland finns det familjehemligheter, saker som hänt i det förgångna som man inte vill att andra ska veta. En del hemligheter är lätta och roliga att bära , andra hemligheter kanske äter upp dig och bara är ett mörker att bära.

Det finns ju barn som mot sin vilja bär på hemligheter med alkoholiserade föräldrar, kanske blir misshandlade eller utnyttjade på olika sätt som vi inte ens vill veta av.

Barnen på fängelser och barnhem kanske inte alltid har så roliga hemligheter att bära. Men en sak som vi vill att de ska få bära med sig (under armen) är en ”hemlig vän”.

Sen måste jag bekänna, jag bär just nu på en spännande och väldigt rolig hemlighet. Håll ögonen öppna om en vecka får jag avslöja den.