Vem är Dreamer!?

Dreamer betyder drömmare och vad vore vi utan drömmar som kommer från att vi vågar tänka fritt och utanför våra gränser. Något att sträcka sig mot, se fram emot och uppleva lyckan när de slår in. Detta är ju inte riktigt vad alla får uppleva.

Varje docka har en egen betydelse utifrån sitt utseende. Var och en vill också belysa de osynliga barnens rättigheter därav har de inga ansikten. Hur dockan ser ut är också kopplat till var sitt statement utifrån FN:s barnkonvention. Vi vill genom dessa dockor på ett lekfullt sätt upplysa barn… och vuxna om en medvetenhet om andra barn och hur deras situation kan vara… eller borde vara.

Så idag tänkte jag presentera Dreamer för dig.

När du köper denna docka vill vi påminna om fn:s barnkonventions punkt att alla barn har rätt att tänka fritt. Därav utformade vi en liten pilot som flyger uppe i det blå… Han fick symbolisera att drömma och tänka fritt. Visst är det fantastiskt med drömmar!

Den unika nummerbrickan som berättar var just din osynliga vän finns. Tillsammans med numret kommer ett bekräftelsebrev som berättar lite kort om din vän, var han/hon finns och lite bakgrundsinformation. Det är bara du och din osynliga vän som har samma nummer.

Här ser du två pojkar som ibland har både galna och fantastiska drömmar (mina söner). Den ena ville en period bli tigerskötare eller skådespelare och den andra drömmer om att bli arkitekt. Tänk att få drömma! Tack vare våra Invisiblefriend-dockor talar vi ofta om andra barn och funderingar på hur de har det dyker ofta upp. Mina barn vet var deras osynliga vänner finns. En har sin vän i Kambodja i ett fattigt område, och den andra finns på ett cancersjukhus i Thailand.

Den 27 februari kommer fler barn att få en Invisiblefriend-docka. Då är det dags för 86  barn på ett HIV-hem i Chiang Mai, Thailand. Du kan läsa om det hemmet här www.nikkisplace.org
Då önskar vi att vi får ge dem inte bara en docka utan en uppmuntran att få drömma och tänka fritt. Detta är en av pojkarna som kommer att få en Dreamer.

Hjälp oss att ge barn en uppmuntran att våga tänka fritt och våga drömma om en framtid
Bli en Invisiblefriend och påminn även dig själv att drömma!