I helgen kom Mariah Ander m fler hem från en resa till Nepal för invigning av “Project Love Nepals” femte hem för sexuellt utsatta flickor.
Du ska få läsa Mariahs egna ord från resan, men vill varna dig lite, du kommer få ta del av en liten liten del av några flickors fruktansvärda men verkliga upplevesler.

“ARLANDA-KATHMANDU-ARLANDA….på fyra dagar!

Ja det är precis vad Tina(min chef)jag och några till har presterat

Det har varit fullspikade dagar med invigning av det 5e hemmet där 40-nej 50- nej….till slut 62 nyanlända flickor fått en fristad. Det är så blandade känslor när de små flickorna i  likadana kläder “tågar”upp på scenen,som byggts upp på den lilla uteplats som hör till huset,för att ta emot en blomsterkrans som ministern från departementet hänger runt halsen på dom.

HELT fantastiskt!Samtidigt ser man en oerhörd smärta i dessa små flickors ögon,de ser “rakt igenom” mej när jag ler emot dom,men efterhand mjuknar de lite och vi i teamet får krama om dom och de får godis,kläder,nallar och varsin Invisible Friend.

Vid ett par tillfällen får vi lyssna till några av de lite äldre flickorna, som varit på ngt av hemmen ett tag,när de berättar vad det varit med om.
En av dem är Ruth hon kom till Kathmandu i januari i år,så jag träffade henne då och fick höra henne berätta vad hon orkade plocka fram då.Det var hon som blev utsatt för tortyr genom att de satte eltrådar på hennes huvud och kropp,hällde vatten över henne och kopplade på ström så att hon fick svära brännskador och förlorade minnet för en tid.Nu berättade hon om fruktansvärd tortyr när hon vägrade ställa upp på att ta emot kunder.Bordellägaren satte glödgade järnstänger mot hennes kropp,ställde henne framför en upphettad ugn,så nära att hon blev bränd på låren.Vid ett annat tillfälle tvingades hon se på när 2 flickor blev brutalt döde för att de vägrade och hon fick veta  att samma sak skulle hända henne om hon vägrade.
När Ruth berättar sitter pastor Raju och håller henne hårt i sin famn och tårarana bara rinner på både honom och oss.Trots att det var oerhört smärtsamt för Ruth att berätta ville hon fortsätta,hon grät hejdlöst och efter att ha lugnat sej lite fortsätter hon berätta om en mardröm som hon har varje natt,där hon upplever en speciell natt på bordellen om och om igen,natt efter natt.
Hon berättar att det kommer 6 afrikanska män in till henne i hennes “bås” och de våldtar och misshandlar henne om och om igen hela natten igenom…att sitta och höra henne berätta höra hennes hjärtskärande gråt och hullkande är fruktansvärt. Pastor Raju berättar att detta har hon aldrig berättat tidigare,efter en lång stund avtar hennes gråt och vi samlas omkring henne och ber för henne. Det ligger läkedom i att få berätta och det att det finns människor som orkar lyssna.
Jag berätta detta för er för att be er om hjälp,det behövs fler faddrar så att vi kan hjälpa fler flickor ur detta helvete.TACK alla ni som redan är fadder,berätta för era vänner,arbetskamrater och familj om möjligheten att hjälpa en liten flicka till ett värdigt liv.
Ni kan också gå in på Love nepal.se för mer info.

Detta var Mariahs egna ord. Talade med henne i telefon igår och hade svårt att hålla tårarna bort när jag fick höra om resan.
Flickorna har nu även fått varsin Invisible Friend och du har nu möjligheten att bli en osynlig vän till någon av just dessa 62 flickorna. Skriv “Nepal” på meddelande när du beställer.

Glöm inte den öppna inbjudan till alla som har möjlighet att komma till Lidingö och lyssna till föredraget
“Gör det omöjliga nå de osynliga” den 25 sept på Villa Brevik. Där kommer du få höra om platser där vi belyser olika barn.