Så långt ifrån nypotatis, jordgubbar och midsommarstång du bara kan tänka dig, men helt fantastisk helg!

Självaste midsommarafton började med ett möte med Pong Pan, borgmästaren för ett distrikt i Chiang Rai. Tillsammans med Orasa fick jag presentera Invisible Friends vision, vad vi gjort och att vi önskar få uppmuntra barn som på olika sätt i hans distrikt skulle kunna behöva en uppmuntran. Vi överlämnade även en Invisible Friend som kommer tillhöra ett barn i ett fängelse i hans distrikt där vi blivit lovade att få komma in i om 3 månader. (just nu stängt pga stora drogproblem innanför murarna).

Efter detta möte åkte vi ytterligare en bit på dessa slingriga vägar i bergen för att komma till fängelset. Det låg utanför stan.

Har fått information att här finns ca 2100 män och 900 kvinnor.

Här finns just nu även 9 barn med sin mamma och 6 gravida som vi blivit lovade att få besöka, så jag kommer skicka hit Orasa som någon gång i september kommer besöka dem med en Invisible Friend.

Senare på midsommarafton tog vi barnen till en by där man kan besöka 5 av de vanligaste folkstammarna i norra Thailand och få se lite om deras kultur. Så i stället för svenska folkdräkter runt en midsommarstång mötte vi Akkha folk, Longneck och big earring people, fick se deras danser och kulturer. Vissa saker var lite omskakande.

Lika gamla (14 år) men från två världar. De börjar med att sätta dessa halsringar redan från sex års ålder. Något som alltid sitter kvar och blir fler och fler, kan aldrig ta bort dem. på denna flicka väger den redan ca 3 kg.

På midsommardagen började vår resa tillbaka från Chiang Rai till Khon Kaen(13 timmar). Vi gjorde ett stopp i Phitsanulok på barnhemmet Banromprakun där vi tidigare delat ut dockor.

De visste inte om vårt besök så det var extra roligt när vi fick en rundvandring.

-Mamma, titta dina dockor i sängarna!

Dockor hängande på krokar över sängarna.

När de hörde att vi var från Invisible Friend stod de på rad och ville berätta om sin docka och osynliga vän. En pojke sa att det var hans vän när han skulle lägga sig, som han pratade med när han var rädd.

Sedan fortsatte bilfärden till Khon Kaen.

Nu är vi tillbaka här i Khon Kaen och flera spännande uppdrag väntar denna vecka. Sjukhus, fängelse och barnhem.