Fick ett väldigt roligt meddelande på Invisible Friend´s facebook för ett par dagar sedan.
En mamma som heter Helena skrev och berättade vad som händer på hennes dotters förskola.
Ett par jular i rad har föräldrarna samlat och gett personalen Invisible Friend dockor. Nu har personalen på Sommen förskola i Tranås på ca 55 barn gjort något fantastiskt av dessa dockor.

Jag ringde Helena och hon berättar för mig att de har ett nytt projekt på förskolan där de talar om att vara en bra kompis och medmänniska. De talar mycket om hur man leker och pratar med varandra. I detta använder de sig av dockan ”Joy” som belyser just FN:s barnkonvention att ”alla barn har rätt till fri lek”

Det fungerar så att ett barn i taget får ta med sig dockan i en liten resväska med en broschyr och fakta om dockan, vad de ska göra och en kamera så de kan dokumentera vad dockan får göra tillsammans med barnet. På förskolan har de tre dockor, Joy, Fighter och Dreamer, så barnet får själv välja vilken docka som ska följa med hem.

Helenas dotter heter Nova och var först ut att få ta med sig ”Joy” hem, vilket då innebar att ”Joy” även fick följa med Nova till hennes simskola. Tanken är att när de tar med dockan tillbaka samlas barnen och de får öva på att berätta för varandra vad de har gjort.
Det som var lite extra speciellt för Nova var att hon redan själv hade en ”Joy” docka hemma och tyckte det var såå roligt att ”tvillingdockorna” fick träffas.

Sommen förskola, jag tycker ni är helt fantastiska!!!

Är ni fler som gjort något projekt eller liknande, berätta gärna för oss, vi blir så glada att dockan kan användas på så många sätt.
Skriv och berätta till info@invisiblefriend.se