Tänkte att jag varje vecka ska berätta lite mer om en docka i taget. Varför den ser ut som den gör och vad den står för.

Varje docka har en egen betydelse utifrån sitt utseende. Var och en vill också belysa de osynliga barnens rättigheter därav har de inga ansikten. Hur dockan ser ut är också kopplat till var sitt statement utifrån FN:s barnkonvention. Vi vill genom dessa dockor på ett lekfullt sätt upplysa barn… och vuxna om en medvetenhet om andra barn och hur deras situation kan vara… eller borde vara.

När man köper denna Joy vill vi påminna om att alla barn har rätt till lek.
Det kanske låter konstigt i vissas öron, men det finns så många barn som inte bara får vara barn och där det inte finns varken tid eller utrymme till lek. Eller där man inte får vara bara ett barn. Det kändes väldigt roligt att många “Joy-dockor” kom till de sexuellt utsatta flickorna i Nepal som jag berättat om tidigare. Många av dem har blivit berövade sin barndom mot sin vilja. Vi önskar att den färgglada ballerinan ska lysa upp deras tillvaro.

Måste bara få visa hur fina dockorna blir när vi vid utdelandet berättar för barnen om att de nu har en osynlig vän och får rita dit sitt ansikte som en symbol på att de inte längre är osynliga utan att någon nu vet om att de finns och tänker på just dem.

Vi är även noga med att denna produkt håller kvalitet och alla säkerhetsföreskrifter som krävs, och är därför självklart testad och CE-märkt.

Här ser du brickan som hänger i dockans hand som på ena sidan har vår hemsida instansad. Vem vet, i framtiden kanske ett barn hör av sig till oss och undrar över sitt serienummer som är inristat på den andra sidan som bekräftar vem som är den andra osynliga vännen.

”Enjoy giving someone a Joy”
det kan du göra genom hemsidan www.invisiblefriend.se