Idag släpptes det… varför vi haft ett filmteam hemma hos oss. På Mama.nu kan man rösta om vem som blir årets hjältemamma.

Jag stod inne på Lidl fredag eftermiddag med min femåring hängandes i byxorna som tydligt talade om vad han ville ha till fredagsmys. Telefonen ringde och han drog en suck när jag visade att han skulle vara lite tyst. Hör inte vem hon säger att hon är i telefonen, men snappar upp något om tidningen Mama. Kvinnan i luren säger att jag är en av de fem nominerade till årets hjältemamma! Frågar vad hon heter, men i samma ögonblick tappat namnet.

Fattar inte riktigt vad hon menar, tänker snabbt till, varför skulle jag vara en hjältemama…!?

Sen kom nästa snabba replik. – Kan vi komma ett litet filmteam på måndag och intervjua dig? Vet inte om det bara är jag som tänkte alla dessa tankar medan kvinnan fortfarande var i luren. Måste hem och städa, oj alla mina blommor är döda, vad ska jag ha på mig, hinner jag gå ner tio kilo över helgen och tittar ner i min korg med blivande fredagsmys.

Kvinnan ber mig ringa tillbaka inom en timme så vi kan bestämma tid på måndag. En andra gång frågar jag efter hennes namn. När jag väl kommer hem googlar jag denna Lotta Gray och inser att jag pratat med en bloggare jag brukar läsa…”Vimmelmamman”!

Vem är egentligen en hjältemamma? Bara för att mitt hjärta bultar lite extra för dessa osynliga barn och jag vill belysa dem ser jag mig ej som en hjältemamma, men tackar för att genom detta kommer de osynliga barnen att bli ännu mer synliga.

De andra nominerade mammorna är också hjältemammor i mina ögon. Jag skulle vilja säga att de flesta mammor är hjältar. När vi får barn lever vi ju inte längre för oss själva utan för ett nytt litet liv. Men vill du vara med att hjälpa mig belysa de osynliga barnen kan du gå in på http://www.mama.nu/Arets-mama/Rosta-pa-Arets-Hjaltemama-2011 och rösta.

Du kan även se filmerna på http://tv.expressen.se/nyheter/aretshjaltemama

För mig är och kommer de största hjältarna alltid vara mammor som gör allt för att vara en så bra mamma som möjligt även om de berövats sin frihet och sitter fängslade !