Vi vill idag presentera vår nästa ambassadör för Invisible Friend – Familjen annorlunda.

Anna Wahlström känd från tv programmet Familjen Annorlunda.
Att vara en ambassadör för oss innebär att man hjälper oss att belysa vårt arbete med Invisible Friend. Vi belyser barn som behöver en extra uppmuntran och jobbar med att belysa de som är lite mer ”osynliga” för omvärlden.  Detta är vi glada att Anna vill hjälpa oss att belysa. Som mamma till 10 barn ser vi det som ett privilegium att hon även vill belysa fler barn, men har ju redan rätta hjärtat att se varje barn.

Vi på Invisible Friend kan stolt få berätta att nu har Anna och Christian fått 11 barn. De har fått ett extra barn i form av sin ”invisible Friend” som finns på ett dagcenter i ett slumområde i Khon Kaen, nordöstra Thailand.

Läs här hennes egna ord som ambassadör:
Jag har som ni vet många barn och även om jag ibland kan känna att tiden inte räcker till är det för mig viktigt att se dem och tillgodose dem sina behov. Ingen ska ju vara osynlig. Jag ger dem av min tid och lägger ofta mina egna behov åt sidan. De ska inte bli osynliga. Och att belysa de osynliga barnen genom Invisible Friends arbete är något som grep tag i mig. Jag har även sått ett frö i mina barn, min familj, att vi ska ta hand om andra, ge de osynliga ljus. Vi är alla insatta och tycker det är viktigt.

Att ha en docka som har sin “tvilling” i ett annat land hos ett barn som behöver en vän, en uppmuntran och lite glädje. Ett barn på ett barnhem som med hjälp av dockan får en osynlig vän. Oss. Jag tycker om välgörenhet och vill hjälpa där jag kan med det jag har. Vår familj är mycket glada att ha skoldockan som har sin tvilling ute i världen, där ett barn får känna sig synlig, får känna sig som vår vän och vet att vi har sett dem.

Alla dockor har en egen betydelse utifrån FN:s barnkonvention. Vår docka står för att alla barn har rätt till utbildning, att få gå i skolan. Alla barn ska ju ha rätt att få en utbildning och lära sig. Att få vara i skolan med andra barn och bygga sin dröm. Att alla barn ska ha rätt till utbildning det vill vi stå för. Precis som vi gärna hade haft en av varje, då det är minst lika viktiga budskap i de andra dockorna.

Invisible Friend vill med sitt arbete belysa de här barnen. Utsatta barn som är osynliga, som inte får utbildning utan sitter i fängelse eller bor på barnhem. De har gjort flera resor med kartongvis av dockor som lämnats på barnhem eller till de i fängelse. Något jag verkligen vill vara med att göra. Något jag tycker är ett grymt bra initiativ och arbete och jag kan stå för att om en liten trasdocka kan göra ett barns liv sett och få g dem uppmuntran så är det verkligen det minsta jag kan göra. Alla mina barn betyder massor för mig, men mitt hjärta är stort och ger plats för så mycket mer. Även de “osynliga barnen”.

Notera även. Jag älskar välgörenhet och jag hjälper även andra organisationer/grupper här på hemmaplan, för givetvis är det så att vi även i Sverige har de som behöver synas eller ha hjälp. Men att få vara ambassadör åt Invisible Friend gör hela vår familj engagerad med en “vän” och en “tvilling” till vår docka vilket alla våra Trollungar tycker är spännande och frågar mycket kring. De är ju själva vana vid att ha syskon vilket de tyckte var mycket häftigt att även vår docka hade 🙂 Tveka inte att belysa de osynliga barnen du också, kika in på hemsidan för mer information kring dockorna men också kring grundaren och dess arbete. Jag vill vara en del av dem och min dröm är att en dag få följa med teamet till ett annat land för att få överlämna dockor till de osynliga även om jag vet att både mitt hjärta och ögon kommer att gråta floder så skulle jag samtidigt vilja se barnen <3 Ge dem lite tid och synlighet. Vilken dröm!

“Do the impossible, reach the invisible”
/ “Trollmorsan”