Utbildning

Invisibile Friend arbetar även med olika projekt vars syfte är att reducera risken för att de intagna kvinnorna ska återgå till kriminalitet efter sin tid i fängelse.

Vi medfinansierar en 10 veckor lång entreprenörsutbildning, i samarbete med den kenyanska organisationen Nafisika Trust, för de intagna kvinnorna där målet är att de ska kunna försörja sig och skapa en bättre livssituation utanför fängelset. Vi erbjuder de kvinnor som vill en utbildning med inriktning på personlig utveckling, entreprenörskap och någon form av yrkesutbildning.

Vi vill skapa en plattform där kvinnorna kan känna att de får upprättelse som människor, ett arbete som kan påbörjas redan inne i fängelset. Genom att starta olika projekt kopplade till yrkesutbildningen de fått kan kvinnorna få en mer meningsfull tillvaro som stärker deras självkänsla och ger dem en framtidstro.

Ett tydligt exempel är kvinnofängelset Thika i Kenya. Där erbjuder vi kvinnorna en konditoriutbildning där tanken är att nästa steg är att starta en affärsverksamhet, ett konditori utanför murarna. På så sätt kan de leverera bakverk till hotell och restauranger på den ort de sedan bor – ett lagligt försörjningssätt som ger hopp om en bättre framtid.

Parallellt med utbildningsarbetet skapar Invisible Friend en Child Friendly Zone för barnen, där syftet är att stärka självkänslan och identiteten hos barnen.

Swisha din gåva till:
123 346 63 98
Bankgiro:
5161-8874

Kontakta oss

E-post info@invisiblefriend.se

Postadress
Box 3107
591 53 Märsta

SPONSORER

FÖLJ OSS