Du och jag skulle kanske inte se det som det ultimata att låta våra barn leka med ett trasigt paraply där pinnarna spretar åt alla håll. Men denna lilla flicka var helt upptagen att pyssla med just detta medans mamma var med på en sykurs.

Det var många tankar inom mig som blev lite upp och nervända när jag tillbringade en tid innanför murarna i ett Irakiskt fängelse genom ett syprojekt.

-Så här kan man väl inte göra, det där blir ju alldeles för ensidig kost, barnen kan väl inte vara inlåsta, har de inget annat att leka med…alla dessa moraliska tankar kan göras till en jättelång lista. Men då brukar jag faktiskt påminna mig vad min egen åttaåriga son sa en kväll när han bekymmrade sig över att barn fanns i fängelser.

-Men vilken tur att de ändå får vara tillsammans med sin mamma…

Idag har i alla fall det trasiga paraplyet bytts ut mot en trasdocka och någon som tänker på just denna lilla flicka. Hon är inte bortglömd någon vet att just hon sitter i ett fängelse med sin mamma.

Bli också du en Invisiblefriend till ett barn som henne.