Under fyra veckor har jag haft en praktikant här på Invisiblefriend. Maria har varit en otrolig hjälp och här kommer hennes egna ord efter att ha fått se lite hur Invisiblefriend arbetar.

Jag heter Maria och pluggar andra året i gymnasiet på Thoren Business School. Jag går i Medialinjen vilket är väldigt kul då vi har praktik väldigt ofta.

Jag fick höra talas om Invisiblefriend eftersom skolan jag går på har påbörjat ett samarbete med Invisiblefriend. Jag fick praktikplatsen här för fyra veckors praktik och jag visste inte riktigt vad jag förväntade mig. Nu i efterhand vet jag inte riktigt heller hur jag ska beskriva vad jag har fått göra här – jag har fått gjort allt mellan himmel och jord! Följa med på föreläsningar, designa tackbrev, handla tyger, paketera, sortera, redigera videos och ta bilder … ja, allt möjligt helt enkelt.

paketerar beställningar

Säljer dockor efter föreläsning i Uppsala på kvinnornas Lions club

Första dagen var intressant för då fick jag höra en detaljerad och lång version av hur, varför och när hon startade Invisiblefriend och vad företaget gör, vill göra och det var stor skillnad från att läsa om Invisiblefriend än det är att höra hela bakgrundhistorien och höra gulliga historier om vissa barns reaktioner när de fick sin Invisiblefriend-docka. Men jag fick såklart också höra en massa hemska historier som jag blev väldigt berörd över. Betydelsen ligger egentligen inte i själva fysiska dockan, den ligger i att de inte längre är osynliga och att de har någon som bryr sig om dem, att de är viktiga och har en mening i det här livet.

Jag har lärt mig så mycket mer än hur det är att vara ute i arbetslivet under praktiken här – jag har fått blivit belyst om dessa ’osynliga’ små barn och vad en omtanke för oss här i Sverige kan betyda för dem. Jenny har också inspirerat mig mycket om att man kan så länge man vill och det är aldrig för sent att göra det man vill göra. Att det finns en balans att hitta mellan att uppfylla dina drömmar och samtidigt uppfylla andras.

På fredag är det min sista dag innan jag återvänder till skolan. Jag vill passa på att tacka Jenny för en lärorik, intressant och framförallt rolig praktikperiod. Jag hoppas verkligen inte att det slutar här, jag vill fortsätta vara med och hjälpa till så länge det bara går!

Tack så mycket för mig så länge!

Varma hälsningar
Maria Källgren

 

Jag har haft en otrolig hjälp av Maria, och vi välkomnar henne tillbaka. Gå in här och se den fina filmen hon gjort under tiden hon var här
http://www.youtube.com/watch?v=XLPcVk4LNUY

Jenny