Sitter i mitt kök med några från senaste resan som gjort Invisible Friend uppdrag i Thailand. Jag har låtit Sara Gunnarsson fått skriva lite om sin upplevelse på sin första “Invisible Friend Resa”. Läs här vad som mötte henne denna vecka:

Den här veckan har jag haft förmånen att få följa med Invisible Friend till Thailand. Det har varit minst sagt en eyeopening upplevelse där mina perspektiv har förnyats och jag inser hur en liten handling kan göra en stor skillnad i en annan människas liv. Det är många saker som vi i västvärlden bara tar för givet och anser att det är en självklarhet att t ex ha rena kläder, hjälp till sjukvård osv.

Jag var dock återigen påmind om att så är inte fallet för alla. Men vi kan alla göra en skillnad för någon annan människa. Genom Invisible Friend har jag fått se hur enkelt det kan vara. Jag fick själv vara med att se en del barn rita sina ansikten själva på dockorna och andra fick jag vara med och hjälpa. Detta var något dom gick in med hela sitt hjärta att göra. Fantastiskt att få se.

Under resan besökte vi två olika byar och ett barnhem i norra Thailand uppe i de fantastiska bergsområdena, där vi fick möjligheten att uppmuntra och visa kärlek till barnen genom att dela ut dockor, deras ‘invisible friend’. Det var en sann glädje att få se barnen ta emot deras docka och hur dom höll fast vid den medan vi var kvar och lekte leker och sjöng tillsammans med dom. Att möta denna glädje som barnen hade trots deras omständigheter och uteblivande av materiella saker berörde mig starkt.

Vi fick också dela med barnen om hur unika dom är och att var och en behövs. Att de har en plats som bara just de kan fylla och att ingen annan kan ersätta dom. Jag skulle nu verkligen vilja utmana dig till att bli en invisible friend till ett av dessa barn och det kan du göra här www.invisiblefriend.se
I sista stund fick vi ej komma in i fängelset där vi blivit lovade, lite pga landets situation just nu. Men vi fick överlämna tre dockor till de spädbarnen som fanns där just nu, och även produkter från MAM i form av flaskor och nappar.

Det här har vart en resa som påverkat mig starkt och jag hoppas att det inte är sista gången. Har fått vara med om att göra Invisible Friends slogan i verklighet, “do the impossible, reach the invisible”.

Tack för mig,
Sara Gunnarsson