Finns det någon som missade reklamen ”ketchup passar till allt utom till pannkakor” med Lars-Erik Jönsson, chef för Felix tomatketchup. Även de som inte ville ha det till pannkakor skulle han övertyga att ketchup faktiskt passade till allt. Skrattade gott till reklamen, samtidigt som det skar sig i mig när man tänkte på en del saker man inte skulle vilja ha ketchup till, exempelvis jordgubbar eller nybakta bullar!

Men jag vill visa dig något som jag faktiskt tycker passar ALLA! Jag blir en ny Lars-Erik Jönsson, men heter Jenny Axene och är projektledare för Invisiblefriend.

Hur många är vi inte som faktiskt hade en osynlig vän när vi var små, vi på Invisiblefriend har bara gått ett steg längre och gjort det lite verkligare. Till något som passar alla och du behöver inte längre vara liten för att ha en ”osynlig vän”.

Jag har själv fått omprioritera vem dessa Invisiblefriend-dockor var till för. När vi först skapade dem tänkte jag själv att detta var en docka för ”de mindre”. Men dockorna har bara blivit en fysisk symbol för en kärlekshandling, där du får bry dig om ett barn som i världens ögon är ”osynlig”.

Fortfarande är våra dockor en populär present till nyfödda och dop (prinsessan Estelle har fått en)

Lite senare får den hänga med som en ”snutte”

på förskolor har den fått vara en symbol för att tala om hur andra barn har det

den annorlunda men värdefulla julklappen som passar alla åldrar

lite äldre barn har relaterat och gjort skolprojekt kring sin osynliga vän i Arjeplog

på en gymnasieskola var den med och utmanade till en rittävling inför de nya dockmodellerna ”alla barn har rätt till grundskola”

varje person som går en nagelutbildning genom Borås nagelskola får en osynlig vän

olika yrkeskategorier har blivit upplysta om de osynliga barnen

perfekta presenten till de som har allt, kronprinsessan Victorias tackbrev för en Invisiblefriend-docka

den äldsta ägaren i Sverige har sin osynliga vän i flyktingfängelset i Bangkok, Thailand och hon blir snart 92 år.

Eller varför inte hjälpa nygifta att föröka sig över en dag med en familjemedlem och ge dem ett ”osynligt barn”, kommer när som helst få en bild från ett bröllop i helgen där ett par “fick ett osynligt barn”

Förra året fanns inte Invisiblefriend-dockorna så här års. Vi skulle tycka det vara jätteroligt om det kom in bilder från studenter och alla möjliga tänkbara nya ägare till en Invisiblefriend.

Håll med om att en Invisiblefriend passar ALLA!