Så här skriver project love Nepal på sin hemsiada…
”Den här sidan är tillägnad en folkgrupp i Nepal som i hundratals år betraktats som de lägsta bland de lägsta. För att kunna försörja började man sälja sina kvinnor. Genom århundraden har det blivit en tradition och föräldrar säljer sina barn redan i 7-års ålder.  Vi vill hjälpa dessa flickor att bryta den onda cirkeln som hållit dem bundna. De vet inte om något annat och plågas utan att veta varför.”
http://lovenepal.se/?page_id=2

Jag vill bara tydliggöra och berätta lite mer kring dockorna som ska ner till Nepal. Mallen åker till just detta arbete som heter ”project love Nepal” . Där har hennes mamma Mariah nu varit i ca tre månader och arbetat med att lära de äldre flickorna att sy. Jag har fått höra och även läst vad hon berättar om dessa flickor som tidigt berövas sin barndom, och tårarna har runnit nerför mina kinder. Berättelser om dessa flickors liv som man har svårt att förstå och är för overkliga för att ”ta in”.

Just nu finns det 4 st flickhem i Kathmandu med ca 40 flickor på varje hem i åldrarna 4-19 år, och hela tiden kommer nya flickor. De som arbetar på hemmen åker bokstavligen ut och friköper flickorna från prostitutionen och misshandeln.
Ska låta dig få läsa vad Mariah skrev för ett par dagar sedan efter ett möte med två av de nya flickor som anlänt till hemmen, 14 och 19 år gamla.

”… träffat dessa två nykomna flickor och fått höra ytterligare två ofattbara berättelser.
De har under flera år varit på bordeller i Indien där de dagligen blivit våldtagna 50ggr/dag, minst, ofta oxå svårt misshandlade av pedofilerna. Den ena flickan berättar att om hon bad att få slippa tex vid mens, blev hon slagen och ibland satte dom henne i vatten och tillsatte ström! Tillslut orkade hon inte psykiskt utan hamnade på sjukhus, eftersom de trodde hon mist förståndet och därifrån lyckades hon fly och finns sedan en vecka på ett av hemmen.
Den andra flickan, 19 år och tvåbarnsmor berättar oxå om grov misshandel, våldtäkter och inte ens en gång när hon var gravid slapp hon undan. Hon berättar att när hon var i 8 mån med sitt andra barn hade hon svåra smärtor och bad att få slippa “jobba”, vilket hon inte tilläts. Under en våldtäkt svimmar hon av smärta och förs till sjukhus och därifrån lyckas hon fly och tar sig till Nepal med sina barn. Nu finns oxå hon på ett av hemmen. När hon ser att jag gråter under det att hon berättar säger hon till tolken: – Ingen har någonsin gråtit för min skull nu har jag en mamma”, och så kramar hon mej. Förstår ni att man bara ÄLSKAR dessa flickor!!…”      Mariah Ander

Kan kännas lite fjuttigt att skicka ner en docka, men när vi får koppla dig eller någon annan som en osynlig vän till en av dessa flickor blir det en helt annan sak. Dessa flickor kommer få förklarat för sig att de har någon som tänker på dem och köpt en docka till just dem. Glöm inte att dessa flickor har kanske aldrig ägt något själv eller ännu mindre haft någon som bryr sig…

Vill du ha en osynlig vän på något av dessa flickhem skriv ”Nepal” när du gör din beställning på www.invisiblefriend.se
Berättar mer så fort jag får höra från Mallen hur det går.