Marlene Agemo och hennes mamma Mariah Ander som delat ut dockorna till de sexuellt utsatta flickorna i Nepal kommer hem i slutet på veckan. Nu har alla flickor på de fyra hemmen fått varsin docka, och det blev 172 nya ägare till en Invisiblefriend-docka. Längtar att få träffa dem och höra om resan.
Jag läser deras bloggar och har sett bilder från när de delat ut osynliga vänner till dessa utsatta flickor som upplevt saker som vi aldrig kan förstå. Blev så glad ända in i hjärtat när jag läste vad Mariah skrev i sin blogg om hur en liten trasdocka kunde beröra en flicka på hemmet.

Mariahs egna ord: ”Ja det har varit två intensiva och härliga dagar sedan Marlene kom. Vi har besökt tre av fyra hem och det har verkligen varit fantastiskt att uppleva hur dessa dockor öppnade upp den skyggaste flickan av alla. Hon gömde sej hela tiden och kikade bara fram emellan åt för att snabbt gömma sej igen om hon såg att hon var iakttagen. Så kom dockorna fram och det var dags att få varsin docka och oxå rita dit ögon, näsa, mun och plötsligt såg jag lilla Mina mitt i gruppen med en docka i famnen och hela ungen fullkomligt strålade! När det var dags för avskedskramen kommer hon fram, med dockan i famnen och ger mej en riktig BAMSE kram och puss på kinden!!Kan ni föreställa er känslan inombords…….SÅÅÅ underbart!!”

De yngsta flickorna, som är 3-4 år, har hämtats från Badibyn för att de skall slippa säljas till Indien för prostitution. Här har de fått rita ansikten som en symbol på att de inte längre är osynliga.

Flickor läser hälsningen som hänger i dockans hand på sitt eget språk Nepali

I världen är du bara någon, men för någon är du hela världen…
Den här dockan har någon I Sverige köpt till just dig för för att berätta att just du är värdefull och inte bortglömd. Den som köpt din docka har också en docka och ni är de enda som har samma nummer på brickan. Den personen är din osynliga vän.
/ hugs from your “InvisibleFriend”

Åldern på flickorna hade ingen betydelse
ALLA var lika glada över sin osynliga vän.