Jag berättade innan jul om en skola i Sävsjö som heter Hofgårdsskolan. De hade ett projekt, de läste om Thailand, bakade kakor och sålde i skolans cafeteria. Pengarna de fick in skulle gå till något av våra projekt i Invisible Friend för att uppmuntra barnen i ett slumområde i norra Thailand där vi har samarbeten.

Några av de elever som jobbade med projektet och läraren Stina Öhstlin i spetsen.

Kakor som bakades till skolans cafeteria.

Nu kan vi med glädje och lite bilder få visa vilken skillnad eleverna i Sverige fick göra för dessa barn från ett slumområde i staden Khon Kaen. Pengarna som eleverna hade samlat in räckte till att barnen i slummen tillsammans med några mammor och vår fantastiska kontakt Narissa fick åka iväg en heldag på äventyr. Dessa barn bor i vanliga fall i utkanten av staden Khon Kaen i egenhändigt byggda hus/ ”skjul” av plywood och presenningar, inget rinnande vatten eller el. Vi har samarbete med några tjejer som brukar åka dit på helgerna och undervisar i matte, engelska och Thai. Nu fick de åka tre timmar iväg till Korat zoo/badland. De flesta av dessa barn hade aldrig ens åkt utanför sin stad, nu fick de en heldag på ett fantastisk zoo och badland, och glädjen hade varit stor.

 

Lite kan göra så mycket. Ett JÄTTESTORT tack till alla elever på Hofgårdsskolan som var med i detta projekt, ni har gett dessa barn ett livs äventyr och en upplevelse som annars bara skulle vara en dröm.