I detta sista blogginlägg som skrivs från Khon Kaen i Thailand har jag gett rektorn på Thoren Business School som är med på denna resa ordet. Strax drar vi till flygplatsen och vidare hem till Sverige.

Hoppas ni fortsätter följa oss och hör om allt spännande som ligger framöver för Invisible Friend.

“En fantastisk resa är snart slut och i dag påbörjar vi den långa resan hem. Hem igen till en vardag som just nu känns ganska avlägsen. Ända sedan vi landade här i Khon Kaen har vi levt i denna något märkliga ”bubbla” som kallas i en annan del av världen. Allt vi har upplevt är så långt ifrån den svenska höstlunken du kan tänka dig. Vi har fått uppleva ett annorlunda samhälle, äta ny mat, njuta av ett annat klimat, lärt känna helt nya människor och fått nya vänner för livet.

Invisible Friend har tre ledord som vi har haft förmånen att få jobba efter under denna resa, belysa, beröra och öppna stängda platser. Jenny påminner oss ofta om att Invisible Friend inte bara handlar om en docka. Vårt arbete handlar om så mycket mer. Att få belysa barns situation och öppna upp ögon för orättvisor, att beröra barn och sprida glädje och att få komma till platser vi annars aldrig hade sett. Ju längre resan har gått har jag mer och mer insett att dessa tre ledord inte bara gäller Jennys vision och arbete med Invisible Friend. Det gäller även i allra högsta grad mig själv och mina upplevelser under dessa dagar

Detta är en resa som har belyst den märkliga och orättvisa värld vill lever i. Ett järnvägsspår som skiljer fattiga från rika göra detta kusligt påtagligt. Ett steg över järnvägen tog mig från Sveriges rikedom rakt in i en annan del av världen, in i en värld av fattigdom och slum. Men i denna värld fanns också glädje och skratt och för en stund fick jag dela denna glädje med barnen vid järnvägen.

Under dessa tio dagar har jag också blivit berörd av hur glädje föder glädje. Att få vara med och göra skillnad har inte bara berört de barn vi har mött, det har gett hela vårt team en fantastisk samhörighet. En grupp av mer eller mindre okända individer har plötsligt blivit riktigt nära vänner. Tårar och skratt har fört oss samman och det engagemang som eleverna har visat är något jag aldrig kommer att glömma.

Tack Alexander, Maria, Rebecca, Marsha, Jens, Olle, Anna, Daniel, Viktor, Josefin, Jenny och Pell.

Tillsammans har vi öppnat stängda dörrar i en annan del av världen.

We did the impossible, we reached the invisible.

Henric Malmvall
Rektor
Thoren Business School Stockholm