Har du tänkt på vad en hand kan göra? En hand kan avvisa, en hand kan ta emot, en hand kan klappa, en hand kan slå, en hand kan smeka, en hand kan vara kall, en hand kan förmedla värme, en hand kan ta, en hand kan ge, en hand kan såra, en hand kan läka, en hand kan avslöja nervositet, en hand kan ingjuta trygghet.

En natt nyligen vaknade jag av att vår femåringe son kom inrusande i vårt sovrum mitt i natten. Det var kolsvart och ångesten i rösten hördes mellan snyftningarna. Han hade drömt något läskigt. Han verkade fortfarande sovande, men hade i alla fall hunnit få med sig kudden under armen. Snabbt parkerade han sig mellan mig och min man. I mörkret letade en liten pojkhand efter min. Så fort han funnit den slappnade den lilla pojkkroppen av, andades tungt och sov igen. Vi utbytte inga ord, jag gav honom bara min hand.

De barn som vi genom Invisiblefriend vill uppmuntra behöver en utsträckt hand, någon som visar att de bryr sig. Ord är inte nödvändiga, bara vetskapen om att någon finns i andra änden av handen kan ingjuta en trygghet och uppmuntran som värmer.

Har du en hand över?