Hur många är det som missat att denna vecka varit fylld av skolavslutningar och studentfiranden.
Hade själv tre barn som hade avslutning i onsdags. Men allt började mycket tidigare. Tjejen som sluta sexan skulle ju ha skor som passar klänningen, naglar som målades med dekoration av paljetter, presenter till lärarna. På skolavslutningsdagen trängdes killarna framför spegeln med pappas hårgele, tjejen locka håret, frukosten var svår att få ner, förväntan på sommarlovet i luften.

Det var ett tag sedan, men visst minns man själv.

En sommarblandning av … den blomstertid nu kommer och blommig falukorv!

Förväntan och glädjen över skolavslutningen och sommarlov var också blandad med avsked och tårar.Min dotter sluta sexan, vilket innebar att klassen splittras och till hösten börjar de i nya klasser på högstadiet.
Men slutet på något innebär alltid början på något annat. Avsked av vänner innebär också början av nya bekantskaper.

vi har en liten tradition där vi brukar baka en tårta till skolavslutningen

Även om barnen är glada att det är sommarlov och kan få sova lite längre, slippa läxor och stressiga mornar, är jag tacksam att våra barn FÅR gå i skola. Det är ingen självklarhet för alla barn.

Dessa flickor har jag berättat mycket om tidigare. De bor nu på hem för sexuellt utsatta flickor i Khatmandu, Nepal. Vi har genom “Project love Nepal” fått uppmuntra 160 flickor med en osynlig vän. Här bor flickor mellan 5-18 år, men bara EN har gått ut grundskolan!!!

Är mer än tacksam att mina barn har skolgång. Nu börjar mångas semestrar, men ett tag till jobbar jag på för fullt med just detta projekt, prototypen av dockan som kommer till hösten som står för…

“Alla barn har rätt till grundskola”

Var med och hjälp oss uppmuntra fler flickor i Nepal. I augusti skickar vi ner fler dockor till invigningen av ett till flickhem genom “Project love Nepal”.