Igår var en dag som berörde på djupet. Vi besökte en canceravdelning för barn på ett stort sjukhus här i Khon Kaen. Tankarna innan snurrade lite om jag verkligen gjorde rätt i att ta med min tolvåriga dotter!? Men vad ville jag skydda henne ifrån… verkligheten för så många andra barn!

Vi gick igenom byggnad efter byggnad, människor överallt och kom till slut till en stor entré. Hissen upp till våning 8 av 18. I samma ögonblick som hissdörrarna öppnades möttes man av en frän “sjukhusdoft” och desinfektionsmedel.

Avdelningssköterskan som tog emot oss var väldigt glad över vårt besök, ville direkt visa oss runt i de öppna salarna där barn tillsammans med sina föräldrar fanns utan någon som helst avskildhet. Jag tittar på min dotter som jag ser reagerar med tystnad. Barn, stora som små, en del kopplade till slangar och en del utan hår eller med några få hårtussar på huvudet. Jag viskar och frågar flera gånger om det går bra, och hon nickar.

Innan vår resa hit ville hon ha ett eget projekt som riktade sig mot dessa barn som får en Invisiblefriend. Hon gillar att sy och engagerade snart en del av sina klasskamrater (och mormor) i sin ide. Hon gjorde en liten tygväska som hon kallar för “goodiebag”, som vi här fyllt med lite godis. Vi inväntade rätt plats att kunna dela ut dessa och såg att de skulle räcka till barnen på canceravdelningen. Så tillsammans med dockan fick de igår en “goodiebag”, där de senare även kan stoppa ner sin docka.

Efter en stund hjälpte hon med glädje till att dela ut dessa saker till barnen ( tyckte dock det var lite jobbigt att de skulle ta kort på vad hon gjorde hela tiden)

Min dotter blev speciellt berörd av två flickor…
-Mamma, kommer du ihåg flickan längst in mot fönstret med prickar på huden, hon hade IDAG fått veta att hon hade cancer. Vad bra att vi kom idag!
Och den lilla flickan som blev så jätteglad för dockan, innan vi skulle gå gick jag tillbaka och gav henne en kram!

Jag ångrar inte att vi fick dela den här dagen!
Kvällen avslutades med att tacka Gud för att vi har det så bra och har varandra.