Vissa projekt är så roliga att arbeta med. Många av er som har en Invisible Friend är så engagerade. Vill berätta vad som hände igår.

Det hela började innan jul. Jag hade fått kontakt med en helt underbar person, Jenny Niemann, administrativt ansvarig på Engelska skolan i Eskilstuna. Vi möttes på en barnmässa och när hon kom till vår monter och vi talade upplevde hon att hon hittat den perfekta julklappen till hela sin lärarkår på Engelska skolan i Eskilstuna. Och så blev det. I julas kom jag till lärarnas avslutningsmiddag och fick berätta om deras julklapp – en Invisible Friend docka.

Alla lärare fick dockorna ”Future” och ”Knowledge” som belyser att:”alla barn har rätt till grundskola”

Rektor Maud Segerstedt och Jenny Niemann

Det finns ett 90-tal lärare, men skolan ”adopterade” hela blindskolan i Khon Kaen, Thailand på 103 elever som sina Invisible Friends.

Det roliga med just detta projekt är att det inte slutar där.
När det var alla hjärtans dag i februari engagerade man elever på skolan i Eskilstuna och gjorde alla hjärtans dag kort till alla barn på blindskolan. Man har tänkt på att de inte ser, eller ser dåligt och klippt i olika papper med struktur och tygbitar för att kunna känna på korten.

Även en insamling av pengar gjordes som vi har skickat vidare.

Idag har barnen i Thailand skolavslutning inför sommaruppehåll, så igår var min koordinator Orasa och besökte barnen och de hade för pengarna ordnat en festmåltid för barnen som en hälsning från sina Invisible Friends i Sverige. (Korten hade inte hunnit fram, så vi gör ett besök igen när de är tillbaka från lovet)

Barnen hade fått rösta, och det var någon speciell nudelrätt som hade vunnit.

Juice var det lilla extra att få dricka. Toppen på det var en bit svensk kladdkaka! Orasa lärde sig baka det av svenskar som bott i Khon Kaen vilket blev väldigt uppskattat.

Orasa hälsar från de svenska “osynliga vännerna” och berättar om att deras Invisible Friends är en skola i Sverige.

Det här är något vi kan göra när en arbetsplats, företag eller grupp kollegor går ihop och ”adopterar ” en hel utdelningsplats. Vi har allt ifrån barnhem med 14 barn upp till 70, eller sjukhusavdelningar eller fängelser. Detta är vår längtan och ide med dockan, att den är nyckeln till en plats och sedan kan vi komma och göra mer.

Vill ni vara med hör av er och vi kan hitta den rätta platsen för er att få vara med i ett projekt som sträcker sig mer än en docka.

Ha en fin fredag!