Ett annorlunda sommarlov…
Idag med du sov som bäst var vi på vårt sista uppdrag denna resa. I 35 graders värme åkte vi hela familjen ut till utkanten av Khon Kaen.

Genom en 20 årig tjej som heter Narissa fick vi frågan om vi ville uppmuntra dessa barn med en docka.

Narissa är god vän med vår kordinator Orasa. Narissa är en liten vardagshjälte. Hon själv har växt upp med två systrar och sin mormor i ett väldigt enkelt boende, deras mamma lämnade dem för en man och for till södra Thailand. Narissa har studerat vidare och är väldigt duktig på engelska. Hon och en vän åker till denna plats varje lördag

Träffar dessa barn i två timmar, köper med sig mat till barnen och undervisar dem i Thai, engelska och matte. Det är inget som hon varken får betalt för eller en klapp på axeln. I mina ögon är hon en hjälte och stor förebild för barnen, det var självklart att vi ville följa med och ge dessa barn även en osynlig vän. Kanske du vill bli det till någon av dem.

Orasa förklarar vad en Invisible Friend är innan barnen får varsin docka. Idag var det 8 barn där, fler brukar följa med sin mamma och sälja fisk.

Mina barn hade stundvis stora ögon. Svetten rann, hundar kring benen, dofter, skjul som vi aldrig skulle kalla ett hem, intrycken var många och långt ifrån en värld fylld av iphone, ipad och allt annat som är vardag för våra barn. Därför var det lite speciellt idag när de fick vara med och dela ut dockor och snacks till barnen.
Jag hoppas att detta är en resa som de kommer ta med sig långt framöver.

Vi är nu kvar ett par dagar med familjen, kommer skriva och återberätta om en del besök vi gjort tidigare när jag inte hade tillgång till internet.

hoppas ni har en skön sommar därhemma…