Måste få berätta om Rebecca Stålnacke, min högra hand som arbetar med Invisiblefriend utifrån norrland. Idag har hon varit och talat i en femteklass i Arjeplog. Det är så inspirerande när barn förstår vad vi vill göra i Invisiblefriend och även vill vara delaktiga och bli en ”osynlig vän”. Piteåtidning var där och tog del av när denna femteklass blev en Invisiblefriend för ett barn i Kambodja. Ni som bor i de trakterna kommer kunna läsa om detta i tidningen imorgon.
Låter Rebeccas egna ord beskriva vad som hände idag.

 

”För två veckor sedan besökte jag klass 5M på Öbergaskolan i Arjeplog
som “gästpratare” då klassen haft temat “etik, moral och livsfrågor”
på schemat. Jag fick svara på frågor om hur jag ser på livet. Vi
talade om vad det innebär att göra gott – och till slut kom vi in på
Invisible Friend!

Jag berättade om hur vi arbetar och vad vi gör och barnen i klass 5 M
nappade direkt!
Jag såg hur deras ögon växte och tillslut utropade de: “vi ska ha en
docka i klassen!”
Fröken förklarade att i så fall blir det femtio kronor per elev och
alla måste vara med på idén för att det ska kunna genomföras, ingen
får känna sig tvingad om man inte har råd. Jag blev rörd när flera av
eleverna svarade: “Om någon inte har råd kan jag betala dubbelt.”

Två veckor senare ringde fröken upp mig igen och meddelade att klassen
nu samlat ihop pengarna. En del lade sin veckopeng, andra fick tjäna
en slant hemma genom att diska och städa. Tillsammans har dessa 11
elever skrapat ihop 549 kronor och idag fick jag leverera deras docka!

Deras osynliga vän bor i ett fattigt område i Phnom Penh, och vi
samtalade därför även om situationen i det krigshärjade Kambodja.

Jag blir stolt och glad när jag möter barn med så stort hjärta och
initiativrikedom! Vilka föredömen för oss vuxna!

Jag hoppas att fler barn och ungdomar vill vara med och bli en osynlig
vän till ett barn som har tuffa förutsättningar i livet – tillsammans
gör vi skillnad!
Mvh Rebecca stålnacke, Arjeplog”

Om det är så att du bor i norrland och skulle vilja ha ett besök från Invisiblefriend och få höra mer om vårt arbete kan ni höra av er till rebecca.invisiblefriend@gmail.com Rebecca har varit med vid utdelning av dockor i fängelset i Bangkok och är en väldigt inspirerande talare och har varit med från början av Invisiblefriends uppbyggnad.