går fick jag ett underbart mail ifrån Ida Berntsson. Du ska få läsa hennes egna ord om dagen då de fick Invisiblefriend-dockorna till barnen på Agape Home. Det är ett hiv hem för barn som själva förlorat en eller båda föräldrar i Aids och själva är hiv smittade.

“Jag har jobbat som volontär på Agape Home i 6 månader och jag ser med egna ögon hur mycket våra barn gläds åt att få känna sig speciella, att någon vill vara där för just dem är något oerhört speciellt för ett barn, som hur mycket vi än kan ge dem, trots allt lever med så många andra och inte alltid kan få den kvalitetstid eller fulla uppmärksamhet som varige barn behöver!

Den dagen som vi fick ta emot våra dockor är något som jag aldrig kommer att glömma, och jag vet med all säkerhet att inget av våra barn kommer göra det heller!
Jag fick möjlighet att vara där hela dagen när dockorna delades ut, och jag har nog aldrig sett så många leenden på Agape under en och samma dag!

här ritar de sina ansikten som en symbol på att de nu blivit synliga

Jag fick också höra både underbara små komentarer och tankar från våra barn, vissa av dem fick mig verkligen att öppna mina ögon för hur våra barn verkligen ser sig själva i andras ögon, trots att vi varige dag säger hur underbara de är och hur mycket vi älskar dem, betyder det ibland mer att veta att det finns någon på andra sidan jorden som vill vara just deras osynliga vän!

– Nu kommer jag aldrig mer att vara olydig, då kanske min osynliga kompis blir ledsen på mig, och det vill jag inte!
(pojke 5år)

– Betyder det här att det finns någon i Sverige som inte känner mig, men som vill vara min kompis ändå? Häftigt!
(pojke 8 år)

– Jag är verkligen inte osynlig längre! (flicka 14år)

-Den här dockan är min bästa vän och jag kommer berätta alla mina hemligheter för henne, tror du att min osynliga vän också kommer höra mina hemligheter? Då kan vi bli bästisar! (flicka 6 år)

– Mae Ida (jag) lova att du berättar för den som skickat alla dessa dockor att jag älskar dom för vad de gjort för mig och alla mina syskon! (flicka 16 år)

Många av dockorna följer nu med både till skolan, sjukhuset, lekplatsen, andakterna men framföralt har alla våra barn fått ännu en att krama när det är dax att sova! Jag vill tacka er alla som gjort detta möjligt genom att på ett eller annat sätt göra detta möjligt för oss!

Tack, ni har gjort ett eller flera barn oerhört glada, stolta och mycket nyfikna på hur de kan hjälpa andra barn att få uppleva samma sak!

Varma hälsningar!
Ida Berntsson
Volontär på Agape Home