Elisabeth på Mercy Home i Khon Kaen

Onsdag den 12 oktober 2011 överlämnades 39 nya osynliga vänner till barnen på HIV hemmet   Mercy Home i Khon Kaen, Thailand. Elisabeth Eriksson från Gråbo var med och levererade dockorna från Sverige och var själv med och delade ut dockorna till barnen. Här är hennes egna ord efter mötet i onsdags med barnen och upplevelsen att vara med och dela ut Invisiblefriend-dockor.

”Ibland känns det som att livet bara är tufft och allt är emot en. Det finns tider då man försöker finna glädje och lycka, men det är svårt att få tag på, för livets omständigheter talar emot.
Jag lärde mig något igår som jag kommer ha med mig hela livet – lycka är väldigt enkelt att finna.
Det gäller att fokusera på rätt saker och släppa sitt egna. Igår fick jag äran att vara med och överlämna “osynliga” vänner till barn som förlorat sina föräldrar i AIDS och som själva är HIV smittade. Värmen, kärleken och glädjen genomsyrade mig då jag fick vara med att ge dessa barn inte bara en docka utan även kärlek. Jag ville ta med mig vartenda barn hem, visa dem hur värdefulla och älskade de är.
Vill egentligen inte ha med ordet “obeskrivlig” men bara måste för det VAR en obeskrivlig känsla när jag lämnade över dockorna till dessa underbara barn och deras ögon lyste upp av glädje och tacksamhet. Många av barnen läste det tillhörande brevet, blundade, tog upp dockan och kramade den som att de aldrig haft något mer värdefullt i sina armar.
Tänk vad fantastiskt att kunna göra något så enkelt som att ge bort en docka och ett barns liv blir påverkat. Dessa barn vet nu att det finns någon på andra sidan jorden som vet att de existerar och som bryr sig om just dem.

Jag har varken mycket pengar, utbildning, hus, fin bil, inte ens en dator. Ändå ser jag mig själv som världens rikaste och lyckligaste för jag får vara med och göra andra lyckliga! ”

Elisabeth