Här min dotter som var med på en resa för ett och ett halvt år sedan. Nu gör vi det igen, men med hela familjen.

Egentligen borde jag skynda mig hem och börja vika tvätt och packa. På onsdag gör jag en annorlunda resa med Invisible Friend och familjen. På självaste skolavslutningen åker vi, men de verkar inte så ledsna för det.

2008 och 2009 bodde vi hela familjen i nordöstra Thailand i staden Khon Kaen. Min man och tre barn, minsta var då 2,5 år mellersta 5 år och äldsta 9 år. Det var en tid som var otroligt värdefull för oss som familj. Det var här som jag första gången kom i kontakt med kvinnofängelse och mötte mammor med bebisar innanför murarna. Efter att vi kom hem till Sverige började tankarna kring att göra något för dessa mer eller mindre ”osynliga”. Invisible Friend föddes.

Efter mycket slit och arbete känner jag en lycka över vad som hänt sedan jag startade detta.

Här en bild på docka nr. 0001 som delades ut i just kvinnofängelset i Khon Kaen.

Sedan Invisible Friend startade har vi med hjälp av denna lilla trasdocka med vänner nu kommit in i 9 länder och innan sommaren är slut har vi uppmuntrat ca 2300 barn…

Det som gör denna resa så speciell är att vi kommer åka hela familjen, och barnen kommer få följa med till en blindskola, barnhem och äldsta får följa med till sjukhuset.

En del andra besök kommer jag göra själv där barn inte kan följa med. Vi har bland annat en kontakt med ett nytt stort fängelse i nordvästra Thailand med flera bebisar och gravida som är planerat att vi kommer besöka.

Jag kommer här dela med mig av vår resa och vad vi får uppleva.

Alla tre barnen har fått varsin skrivbok där de ska få skriva ner om sin resa. Minstingen som nu är sju öppnade första sidan och skrev rubriken redan nu…

Snart dax för vårt äventyr!