Mats och Raju utanför ingången till fängelset där Invisible Friend-dockor nu har delats ut.

Har nu fått bild och ett personligt brevfrån Mats Wennergrund som fick med dockor till Pakistan och dela ut dem på ett fängelse i Faisal Abad. Läs här hans egna ord om upplevelsen med mötet av barnen som fick en Invisible Friend.

“Då var det dags att besöka ett pakistansk fängelse. Efter mycket kontroll, beslagtagna mobiler och två olika märken i handen så var vi inne. Vi leddes fram till fängelsechefens kontor. När jag väl satt där med min svenske missionärs kompis och den lokala pastorn så förstod jag att det inte är vem som helst som kommer in här. Speciellt inte utlänningar. Fängelsechefen började ställa en massa frågor och jag försökte svara så bra som möjligt. Under tiden kom folk in och behövde fråga chefen om råd och få papper underskrivna av honom. Många stod givakt och en del tittade inte ens på fängelsechefens ögon. Där satt jag och tittade in i hans ögon och svarade på alla hans frågor. Han bjöd på te och tiden gick.

Plötsligt så hör jag skrik från skräckslagna barn. Det visade sig att kvinnliga fångvaktare hade hämtat barnen som nu fördes in på kontoret. Barnen trodde de skulle säras från mammorna för en lång tid, varav skriken, men nu när de såg mig så tystnade de och blev lite nyfikna. Så på fängelsechefens kontor, inför vakter av olika slag skulle jag nu dela ut dockor och ett paket kakor till barnen.

Jag berättade frimodigt om att varje docka har en osynlig vän hemma i Sverige. Och att svenskar tänker på barnen att känslor av ensamhet, hopplöshet ska försvinna och att glädje, hopp, frid, framgång och drömmar  ska fylla deras hjärtan. Efter en stund delade jag ut dockan tillsammans med ett paket kakor och nu sken barnens ansikte upp. De berättade vad de hette, en efter en, sade tack och skakade hand. Jag tror inte att fängelsechefen varit med om något liknande. Han blev glad, tog ett privat fotografi på oss och sade, ” Såg ni vad barnen blev glada”.

Han blev nog lite rörd av det hela och bjöd oss på lunch lite senare. Vi åt på en lyxig restaurang med fantastisk mat och han betalade….
Från Mats

På grund av vissa omständigheter blev det bara 13 dockor som delades ut i fängelset, de övriga dockorna vi skickade ner kommer delas ut på ett barnhem. Håller på och sammanställer vilka dockor som är där, så inom en snar framtid kan du beställa och bli en osynlig vän till någon av just dessa barn i fängelset.