Har sagt det flera gånger, men har bästa koordinatorn i Thailand, min vän Orasa Kumram.

Hon gör bara inte ett bra jobb med att kontakta och distribuera dockor, hon lär även upp andra att göra det hon gör för Invisible Friend.
För länge sedan fick hon kontakt med en Burmesisk pastor, Tha Hla, som arbetar med att uppmuntra och verkligen ta sig an utstötta barn. Hade själv förmånen att få möta honom kort för ett år sedan. När jag då mötte honom och han fick höra om Invisible Friend tyckte han att det var en fantastisk ide. När han såg dockan och brevet som hängde i dockans hand tittade han på mig och sa med eftertryck:

-You have to do something about this…

Då var det lilla brevet bara en pappersbit. Han berättade för mig hur han själv var ett barnhemsbarn och när han var liten hade han fått ett litet brev som hade uppmuntrat honom. Han hade sparat det och läst det om och om igen när han behövde. Till slut kunde han knappt läsa vad det stod.

Sen tog han dockan igen och höll i det lilla brevet och sa:
– Gör något mer av det Jenny, för den lilla texten kan betyda mer än du tror.

Sedan dess plastar vi in den lilla hälsningen på brvevet så det ska hålla längre och nu ser jag mer på vad som händer när vi delar ut dockorna, det första de gör är att läsa hälsningen…

Tha Hla har ett stort hjärta för utsatta barn och berättade för mig att han startat barnhem utifrån behovet han såg bland de många hemlösa barnen. När jag frågade hur många barn det rörde sig om fick jag ett svar jag inte riktigt väntat mig av denna försynta mannen.
– Ca 1000 barn!!!

Genom Tha Hla har Invisible Friend fått dela ut 40 dockor i fyra olika ungdomsfängelser i miljonstaden Mandalay i Burma! Han berättar att de flesta av dessa barn är dömda på grund av stöld och är i åldrarna 8-16 år.

Vill du bli en Invisible Friend till någon av dessa barn… gå in och beställ på vår hemsida och skriv att du önskar få din vän i ungdomsfängelset i Burma.