Nu kan du bli en Invisible Friend till någon av dessa barn…
I dagarna har vi jobbat med och gjort klart och registrerat så att du kan få bli en osynlig vän till någon av dessa barn.
Vid nyår var min goda vän och koordinator Orasa från Thailand och besökte Akha folket i en by i Mae Sai i nordvästra Thailand.

Människor som arbetar med denna folkgrupp och uppmuntrar dem att utvecklas hade förberett byn på att Orasa skulle komma. De hade samlat barnen och berättat för dem att de skulle få en uppmuntran.
De flesta av dem har sett sina föräldrar föda upp grisar, och leva av jordbruk i hela sitt liv. Barnen har svårt att studera, för de har ingen möjlighet att få hjälp av sina föräldrar, pga att en del inte kan Thai utan talar bara Akha.

Orasa samlade dem och berättade att det finns någon i ett land långt borta som kommer ha en docka med exakt samma nummer på sin docka och på så sätt bli deras osynliga vän. Lyckan var påtaglig!

Om denna pojke berätta Orasa detta…” -The boy with the green shirt is a special boy, others children don’t want to get near him ’cause he has saliva running all the time, when he got the doll, he was shouting and jumping with gladness, I am so happy to see him happy!”

Bland de 68 barnen som fick en docka var den yngsta bara tre veckor och den äldsta 14 år.

Här hjälper Orasa en liten flicka att rita ansiktet på sin docka.

När vi delar ut dockan berättar vi alltid att den inte har något ansikte eftersom varje barn är unikt, och de får rita sitt eget ansikte som en symbol att de nu blivit synlig för en “osynlig vän”. Fick även berättat för mig att just denna lilla flicka förlorat sina båda föräldrar i Aids är själv HIV smittad och tas nu om hand av släktingar.

Vår koordinator Orasa berättade att dessa barn behöver uppmuntras om att drömma större. Nu är frågan. Vill du bli en Invisible Friend till någon av just dessa barn?
När du gör din beställning skriv då på beställningen i meddelande ”Akha barnen”

Fakta om Akha folket
Akha-folket, ett minoritetsfolk som återfinns i bergstrakterna i gränsområdena mellan Kina, Burma, Thailand, Laos och Vietnam. Deras antal är osäkert, men har uppskattats till alltifrån 0,5 till ungefär 1,5 miljoner, varav de flesta bor i södra Kina och i Burma. Språket saknar skrift, men har en väl utvecklad muntlig litterär tradition)